元朗驚喜西班牙菜 – Granada

Share the post

話說好耐都未去過元朗食飯,聽朋友講元朗多野食,就一於入去試下。

今晚我地簡左呢價錢比較中價既西餐廳,係食西班牙野。其實學人話齋,冇貴唔貴,只有值唔值。食過之後CP值係高既~

睇過個餐牌,都算幾多選擇,今晚點了幾個菜,先每人來一個南瓜甘荀湯,味道很甜,濃度適中,我最怕飲D太稀既西湯。

之後來個黑毛豬火腿蕃茄沙津,足料而且好大碟,食左之後令人開胃,不過份量太多我要留肚食之後既野~接著我地點左個慢煮八爪魚,再配搭一些薯仔,感覺很像我在摩洛哥時吃的tajin,令我有點懷念。八爪魚一D都唔靭,口感不錯,D汁做得好好,食落好好味。

呢個係紅酒煮西班牙肉腸紅椒,係第一次食,感覺唔錯!紅酒味唔算重,但啖啖都食到有紅酒味,必食之選!

好喇,呢個係廚師推介既:龍蝦尾番紅花燉飯,我見廚師自己都很欣賞滿意呢道菜,果然冇令人失望,隻蝦大就已經不用說,飯的硬度恰到好處,味道十分不錯!

==============
Granada
地址:元朗鳳攸南街好順景大廈3號地下13號
營業時間:12:00 – 22:00
電話: 2899 2787


Share the post

發表迴響